Pitanja i odgovori

 

1. ŠTO JE QR KOD?
QR kod (kratica od engl. Quick Response kod, odnosno brzi odgovor) tip je matričnog barkoda (ili dvodimenzionalnog koda) koji može sadržavati veliki broj kodiranih informacija i izuzetno lako je čitljiv. Kod se sastoji od crnih modula raspoređenih u kvadratni uzorak na bijeloj pozadini. Kodirane informacije mogu se sastojati od bilo kakvih podataka (npr. binarnih, alfanumeričkih, simbola, i dr.). Čitanje je jednostavno bilo kojim uređajem koji ima program za skeniranje bar koda i pristupom na internet.
2. KOJI TIP PAMETNOG TELEFONA IMA MOGUĆNOST ČITANJA QR KODA?
QR kodove može očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom Internetu koji ima instaliranu aplikaciju za čitanje QR kodova. Nekim su uređajima te aplikacije već tvornički instalirane, a za ostale postoji velik izbor besplatnih aplikacija koje se mogu preuzeti s Interneta.
3. ŠTO SADRŽI USLUGA QR KOD SJEĆANJE?
Usluga koju pružamo izrada je WEB stranice odnosno profila preminule osobe. Uz kreirani profil dobiva se keramička pločica sa utisnutim QR kodom koji se spaja na profil preminule osobe. Profil se sastoji od kratkog životopisa, galerije fotografija iz života, videa, omiljene pjesme, dodatka (molitva ili nešto drugo) i slično. Usluga također uključuje i održavanje stranice na internetu (hosting, backup). Profil je moguće mijenjati u periodu od mjesec dana (promjena slika, videa i drugo).
4. KOJA JE SVRHA KERAMIČKE PLOČICE SA QR KODOM?
Keramička pločica na kojoj je utisnut QR kod se stavlja na nadgrobni spomenik. Poanta naše ideje je pružiti ljudima neku vrstu utjehe. Užurbani život koji svakodnevno vodimo očituje se u svakom segmentu našeg života, čak i odlasku na groblje. QR kod sjećanje Vam pruža mogućnost da se odlaskom na groblje zadržite koji trenutak više na grobu, prisjetite se voljene osobe, pogledate fotografije, video i poslušate melodiju.
5. TKO SVE MOŽE POGLEDATI PROFIL PREMINULE OSOBE?
Profil preminule osobe može pogledati bilo koja osoba koja dođe na grob pokojnika i ima mobitel ili tablet sa instaliranim programom za skeniranje QR koda i pristup internetu.
6. KOLIKO TRAJE USLUGA QR KOD SJEĆANJE?
Usluga traje godinu dana, a nakon toga može se produžiti. Ukoliko korisnik ne želi produžiti uslugu, profil se deaktivira, te ga je moguće naknadno opet aktivirati.
7. POSTAVLJATE LI VI KERAMIČKU PLOČICU NA NADGROBNI SPOMENIK I KAKO JE ONA PRIČVRŠĆENA NA NADGROBNI SPOMENIK?
Mi ne postavljamo pločicu na nadgrobni spomenik. Postavlja ju svaki korisnik sam. Pločica se jednostavno može postaviti pomoću običnog silikona. Postoji mogućnost da pločica sa stražnje strane sadrži samoljepljivu traku od proizvođača 3M VHB, iako preporučamo pričvršćivanje sa silikonom. Možemo Vam preporučiti osobu za postavljanje pločice na nadgrobni spomenik.
8. MOGU LI VREMENSKE PRILIKE OŠTETITI KERAMIČKU PLOČICU SA UTISNUTIM QR KODOM?
Keramička pločica NE može se uništiti, otporna je na sve vremenske prilike.
9. KOLIKO JE POTREBNO ČEKATI NAKON NARUDŽBE KAKO BI SE IZRADILA USLUGA QR KOD SJEĆANJE?
Nakon što od korisnika dobijemo sve potrebne podatke od kojih želi da se sastoji profil preminule osobe, potrebno je 7 radnih dana za izradu potpune usluge.
10. POSTOJI LI MOGUĆNOST ON-L INE NARUDŽBE?
Ne postoji mogućnost on-line narudžbe. Preferiramo sklapanje posla u direktnom kontaktu.
11. POSTOJI LI GARANCIJA ZA KERAMIČKU PLOČICU SA QR KOD SJEĆANJEM?
Ukoliko dođe do oštećenja ili nečitljivosti QR koda prouzrokovanih atmosferilijama, zamijenit ćemo staru pločicu novom bez ikakve dodatne naknade. Za oštećenja uzrokovanih nepažljivim rukovanjem ne odgovaramo.
12. KAKO IZGLEDA PRIMJER QR KOD SJEĆANJA?
Kako biste pogledali primjer QR kod sjećanja kliknite na gumb DEMO

 

Hvala

Vaše sugestije, pohvale i primjedbe sa zadovoljstvom ćemo razmotriti.